16 Haziran kitabiyat sohbeti: neyi okumalı, nasıl okumalı?

 baby story reading read studying GIF cat reading read dot studying GIF

16 Haziran 2017, Cuma akşamı, 18.0 - 20.00 saatleri arasında Eyüp Kitabiyat Merkezi'nde (Zal Mahmud Paşa Külliyesi, Feshane karşısı, Feshane Caddesi, Eyüp) 'Neyi okumalı, nasıl okumalı?' başlıklı kitabiyat sohbetimizi katılımcılarla birlikte interaktif olarak gerçekleştireceğiz.

Sohbet boyunca öncelikle 'nasıl bir çağ bu çağ?!?' sorusuna cevap aranacak, ardından da, yaşadığımız 'yeni dünya halleri'nin zorunlu kıldığı 'hayat boyu sürekli öğrenmek' olgusu ele alınacaktır (i).

US National Archives vintage book reading throwback GIF win epic reading read road GIF
Sürekli öğrenmenin olmazsa olmazı olan okuma eyleminin nasıl içselleştirilebileği somut örneklerle ele alınacak; yanı sıra da, okuma tutkunlarının uyguladıkları çeşitli okuma teknikleri, okuma alışkanlığını yitirmemek adına yapılabilecek şeyler, 
okuma ve öğrenme süreçlerini hayatın merkezi unsuru kılmak için alınabilecek önlemler masaya yatırılacaktır.

Sohbeti modere ederken, isteyen her katılımcının katkısına açık bir interaktif tartışma atmosferi oluşturmaya azami özen göstereceğim. Bahse konu bu formatı ve içeriğiyle 16 Haziran sohbetimiz, bundan önce yine Eyüp Kitabiyat Merkezi'nde gerçekleştirdiğim 'Ümmet Mars'a gidecek mi?' ve 'Okumanın 5,000 yıllık tarihi' ile aynı dalga boyunda cereyan edecektir (ii), (iii). 

Okumanın ve öğrenmenin hayatınızda vazgeçilmez yeri olduğunu düşüyor; bu bakımdan da kendinizden bir şeyler bulacağınıza inandığım söz konusu muhabbete fikirlerinizle ve varlığınızla değer katmanızı canı gönülden diliyorum.  

dipnotlar:
(i):   https://ziyaversencan.blogspot.com.tr/2017/02/bilimsel-ve-teknolojik-gelismelerin.html
(ii):   https://ziyaversencan.blogspot.com.tr/2016/10/ummet-marsa-gidecek-mi.html
(iii):  https://ziyaversencan.blogspot.com.tr/2017/01/okumann-milyonlarca-yllk-tarihi-sohbeti.html?view=magazine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder